Presentatie 'Liefde door Scherven heen'

Verschijningsdatum 16 maart 2019

Eerste exemplaar door Cees Scholten van Scholten uitgeverij uitgereikt aan Esther Scholten.

Sfeerimpressie

Foto's van de boekpresentatie op 16 maart in de Shalomkerk in Hardenberg.

Veel publiek aanwezig

Muziek van Annemieke Koelewijn en band

Prominenten op de eerste rij

Eerste exemplaar

Het eerste exemplaar werd aan Esther uitgereikt door Cees Scholten

Toespraak van schrijfcoach Jan Meints.

Esther eert God

2de boek voor burg. Snijders

Burgemeester Snijders van de gemeente Hardenberg mocht van Esther het 2de exemplaar van 'Liefde door Scherven heen' in ontvangst  nemen.

Liefde door scherven heen -
'De Toren'

Op zaterdag 16 maart vond in de Sjaloomkerk in Hardenberg de boekpresentatie plaats van het boek 'Liefde door scherven heen'. Het boek is een autobiografie van de Hardenbergse schrijfster Esther Scholten (41). Zij ontving zaterdag het eerste exemplaar van het boek uit handen van uitgever Scholten uit Zwolle.

De biografie heeft als centraal thema verslaving, een onderwerp dat in Hardenberg maar ook elders in Nederland zeer actueel is. Naast een partner die verslaafd is aan alcohol heeft Esther zelf ook een verslaving gehad. Zij weet dus uit eigen ervaring hoe het is om verslaafd te zijn. Daarnaast speelt ook het thema huiselijk geweld een rol. Verslaafd zijn doet veel met je en kan ook veel kapot maken, zelfs je leven. Relaties verslechteren en je persoonlijkheid verandert.

Met het boek wil Esther bewustzijn creëren over verslaving en huiselijk geweld, onder andere door het onderwerp bespreekbaar te maken. Ook is zij op zoek naar veranderingen in de wetgeving. "Wanneer de wet verandert kan de hulpverlening ook gerichter werken", stelt zij. "Onnodige doden kunnen voorkomen worden en wellicht kan er gerichte preventie op gang komen door het boek".

Hoe ver moet je gaan?
"Hoe ver moet je gaan in een relatie met een alcohol verslaafde partner. Instanties vinden dat mensen die verslaafd zijn zelf de verantwoording moeten dragen voor stoppen met middelen die hij of zij gebruiken. Zij moeten zelf willen, is het uitgangspunt. Mijn partner is het niet gelukt, en hoewel er even sprake was van een gedwongen opname is dit op het laatste moment op een voor mij nog iedere dag onbegrijpelijke wijze niet doorgegaan. Het was een lieve man, zorgzaam en heel creatief. Wat zijn ogen zagen, konden zijn handen maken. Hij was heel strikt, ons huishouden liep qua verzorging en netheid vooral dankzij de kwaliteiten van hem op rolletjes. Toch ging het hopeloos mis.

Lees verder bij 'De Toren'

Boekpresentatie Liefde door Scherven heen........ - Dedemsvaart in beeld

Esther Scholten deelt haar levensverhaal in het boek dat ze zelf schrijft “Liefde door Scherven heen”. Het verhaal van een verslaving en wat dat met je doet en hoe je leven er door kan veranderen! Ze beschrijft het in haar boek die vanaf maandag 18 maart te koop is in de winkels.
Zaterdagmorgen werd het boek “Liefde door scherven heen” gepresenteerd in de Sjaloomkerk te Hardenberg. Waar Gospelzangeres Annemieke en haar muzikale begeleiders de muzikale omlijsting in handen hadden met prachtige liederen.

Een verhaal optekenen in een boek is heel dapper sprak Cees Scholten van uitgeverij Scholten. Dat doe je niet zomaar. Het is geen liefdesroman maar haar verhaal waarbij ze geholpen werd door Jan Meints. Esther wil met haar boek andere (verslaafde)mensen bereiken en vechten tegen de verslaving. En dat is ook een wens die Burgemeester Snijders uitsprak “laat het een bijdrage leveren aan een oplossing” want ook in de gemeente Hardenberg is verslaving een probleem.
Voor Esther begon de strijd tegen de verslaving toen haar man stierf dit was gisteren precies 4 jaar geleden. Bij de hulpverlening werd haar verteld dat het goed was voor de verwerking dat ze een brief aan haar man moest schrijven en dat heeft ze gedaan en las het deze morgen voor! Niet boos maar vol liefde! De strijd die ze voerde heeft ze gedaan en mogen doen met de kracht en de Liefde van de Heer. Die vanaf het begin haar weg geleid heeft. Nu hoopt ze dat ze anderen ook kan helpen want een verslaving is verschrikkelijk! 

Van de Christen Unie kreeg Esther een waardevol Lintje opgespeld! 
Met de woorden “dé Liefde overwint alles” werd door haar met handtekening de aangekochte boeken meegegeven!

Fotogalerij 'Dedemsvaart in Beeld'