Nieuws over Esther

Op deze pagina vindt u nieuws en interessante links

"Liefde door scherven heen" op de televisie!!!!

Wat een ongelofelijk leuk bericht kan ik met jullie delen. De aflevering van het programma "De Rugzak" van New Faith Network is namelijk klaar en staat online!! Hoe leuk is dat...??

In het programma praat ik over mijn boek "Liefde door scherven heen" en over de tijd met Martim. Ook spreken we over de invloed van verslaving op het leven en hoe ik er niet mee overweg kan.

Graag bedank ik New Faith Network voor het maken van een heel bijzondere aflevering. Het was zo ontzettend goed om met jullie samen te werken!!

Esther vertelt in Liefde door scherven heen hoe drank het leven van haar partner verwoestte

Esther te gast bij RTV OOST - 16 april 2019 

Foto: RTV OOST - Ina Brouwer

Als Esther Scholten haar Martim voor het eerst in de disco ziet, valt ze als een blok voor hem. Ze weet dan nog niet dat hij een drankprobleem heeft, dat hem zijn hele leven zal achtervolgen.

"ik dacht steeds, ik kan hem redden", zegt Esther Scholten. "Als wij maar verkering krijgen, taalt hij niet meer naar de drank."  Ze krijgen inderdaad verkering en trouwen later. Een tijd gaat het goed met Martim maar op een kwade dag grijpt hij toch weer naar de drank. 

Een ontwricht gezin
In  Liefde door scherven heen vertelt Esther Scholten hoe de drank het gezin ontwricht. De kinderen veranderen in bange poppetjes en Esther verliest zichzelf in gokverslaving. Als de kinderen uit huis geplaatst dreigen te worden, ziet Esther in dat ze haar man niet kan redden en los moet laten. "Het was de moeilijkste beslissing van mijn leven", blikt ze terug. 

Kritisch over hulpverlening
Martim overlijdt uiteindelijk aan de gevolgen van kanker maar Esther is ervan overtuigd dat zijn verslaving evengoed een verwoestende uitwerking op zijn lichaam had. Over de houding van de hulpverlening en de overheid is ze kritisch. Een gedwongen opname had Martim mogelijk kunnen helpen. Nu was alle hulp enkel op vrijwillige basis: "Dan kwam hij terug van Tactus, en reed hij eerst langs de slijter."Inmiddels geeft Esther voorlichting in kerken en op scholen. "Sluit je ogen niet". zegt ze. Maandag 22 april  in een extra uitzending van Hoogtij.