Wie is Esther Scholten?

Mijn naam is Esther Scholten, woonachtig in Hardenberg, werkzaam bij Beter Thuis Wonen en actief als overblijfouder op de openbare Jenaplanschool Het Palet. Daarnaast ben ik een alleenstaande moeder van vier kinderen in de leeftijden 8, 10, 14 en 15 jaar.

Gedichtenbundels

Als kind had ik veel fantasie en schreef ik verhalen. Altijd al zeiden mensen dat ik nog wel eens schrijfster zou worden. In de moeilijkste tijd van mijn leven ben ik begonnen met het schrijven van gedichten. Ik woonde toen in Sibculo en droeg wel eens iets voor in de kerk.

Vrij vlot waren er zoveel gedichten dat de eerste gedichtenbundel een feit werd. De bundel kreeg de naam “U behoor ik toe” en Boekscout geeft deze bundel uit. Vervolgens verscheen “In liefde geloven” Dit keer via Bestel mijn boek. Daarna schreef ik “Amor Omnia Vincit.” Een verhaal met een evangelisch thema die ook uitgegeven werd door Bestel mijn boek.

Een moeilijke tijd brak aan. Ik belandde in de schuldsanering en mocht persoonlijk niks uitgeven. Ik schreef toen de autobiografie van David Vonk getiteld “Waarom nou ik?” Ook begon ik te bloggen en recensies te schrijven.

Veelal postte ik deze op Schrijfland, een voormalig forum van een lieve vriend, en op Facebook.

Een moeilijke tijd

Toen in 2015 de vader van mijn jongste twee kinderen gediagnosticeerd werd met kanker en daaraan overleed na een periode van alcoholmisbruik ben ik begonnen mijn autobiografie te schrijven. 

Dat was een rauw en pijnlijk proces waarbij ik meerdere malen te geëmotioneerd was om door te schrijven. Ik had inmiddels een gesprek gehad met Cees Scholten van Scholten Uitgeverij ( www.scholtenuitgeverij.nl) die mijn verhaal wel op de markt wilde brengen. 

Toch was het moeilijk. Schrijfcoach Jan Meints motiveerde mij om door te gaan.  Hij moedigde mij aan en bleef mij steunen. 

In de zomer van 2018 zat mijn proces van schuldsanering erop en heb ik mijn verhaal afgerond. Eind 2018 was het gecorrigeerd en klaar om ter perse te gaan. 

Op 16 maart 2019 wordt het boek daadwerkelijk uitgebracht.Naast de autobiografie ben ik inmiddels recensente voor Scholten Uitgeverij, die inmiddels behoorlijk naam maakt als Christelijke Uitgever en flink aan de weg timmert.

Vertrouwen

Het waren moeilijke jaren; de jaren die nu achter mij liggen. Toch heeft het slechtste dat mij kon overkomen er wel toe geleid dat ik het beste uit mezelf gehaald heb. Ik heb vertrouwen in de toekomst en hoop met mijn biografie mensen te bemoedigen, inspireren en te motiveren om naar zichzelf te kijken en zich te ontplooien.

Maar ik hoop tevens dat het boek een eyeopener is. Verslaving in Nederland neemt toe. Verslaving maakt alles kapot. Een verslaving onder controle hebben en houden is een gevecht.

Toch blijf ik geloven in de liefde die altijd overwint. Waardoorheen ons pad ons ook leidt. God is mijn leidsman, mijn Redder en mijn Vriend. Op Hem vertrouw ik. Hij is mijn hoop en mijn Licht.

Meer daarover lees je in mijn biografie, die je kunt bestellen via deze website, maar ook via Bol.com, Bruna, AKO en natuurlijk Scholten Uitgeverij of de lokale boekhandel, in Hardenberg is dat Boekhandel Heijink.

Nieuw verhaal

Ondertussen begint er in mij een nieuw verhaal te leven en ben ik, geïnspireerd en geleid door de Geest op onderzoek uit.

Natuurlijk is dat nog toekomstmuziek maar ik hoop nog veel van mij te zullen laten horen.Hoe dan ook, dit wil ik iedereen meegeven. Hoe je situatie ook is. Wie je ook bent en waar je ook woont, je bent niet alleen. Blijf geloven, hopen en liefhebben. Laat niemand jouw licht doven. Het licht van de liefde die in iedere ziel schijnt.

Liefde overwint. Altijd. Amor Omnia Vincit.